proljeće na pjatu.

Već i ptičice na granama znaju koliko volim sezonsku hranu. Vjerujem da biljke u sezoni imaju sve gušte ovog svijeta i u sebi sadrže sve hranjive tvari koje im pripadaju.

Ako još niste upoznati s mojom malenom serijom e-knjižica posvećenoj sezonskim namirnicama, vrijeme je da se upoznate! Prije 3 mjeseca svijetlo dana ugledala je malena e-knjižica posvećena zimi – Zima na pjatu (lođiko, no?).

S obzirom na to da nas zima polako pozdravlja (a kako stvari stoje, valjda će nas pozdraviti!), mi ćemo poželjeliti toplu dobrodošlicu sljedećem godišnjem dobu – proljeću!

Proljeće nekako obilježava novi ciklus u prirodi – iz sjemena rastu mlade biljke, iz pupova na drveću nastaju listovi i cvjetovi, a mi provodimo više vremena vani upijajući sunčeve zrake koje svakim danom zalaze sve kasnije.

Ono donosi posebno veselje jer započinje nova sezona vrtlarenja! Iščekivanje koje započinje u trenutku kada staviš sjeme u zemlju preko uzbuđenja oko niknulih biljaka pa sve do branja prvih plodova. Košarice se polako počinju puniti raznim šarenim salatama, mladim lukom i češnjakom, svježom mrkvom, crvenom ciklom i hrskavim rotkvicama.

I ja ih sve jedva čekam!

Pa zašto onda ne bi iskoristili sve što nam priroda nudi, pripremili par jednostavnih proljetnih jela, uzeli malu dekicu, termosicu kave (ili čašu vina) i sjeli na zemlju. Gdje ćeš ljepše od toga?

I zato vam predstavljam…

Proljeće.

Veselim se čuti vaš feedback na knjižicu i nadam se da ćete u njoj uživati jednako kao ja dok sam ju pripremala (ako ne i više).

Ako želite možete podržati moj rad tako da me vodite na #CafelićKrozGodišnjaDoba preko Ko-fi platforme.
Ko-fi je platforma na kojoj možete podržati male kreatore tako da ih “počastite (virtualnom) kavom”. Puštam vam maleni botun pa ako se nekome ide na kavu… 😉

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Hvala vam za svaki cafelić! ❤

Ako još niste upoznati s mojom malenom serijom e-knjižica posvećenoj sezonskim namirnicama, puštam vam linkove pa možete škicnuti.

zima na pjatu.
ljeto na pjatu.
jesen na pjatu.

Ako pripremiš nešto iz knjižica ili upotrijebiš neki trik slobodno me tagiraj s @ivafi_healthylittletooth na Instagramu ili s @HealthyLittleTooth na Facebooku, a možeš dodati i hešteg #PričeOGodišnjimDobima #ProljećeNaPjatu da te ja lako nađem! 😉

Slobodno mi pošalji poruku ili mi se javi preko društvenih mreža! Uvijek sam sretna kada te čujem!

Iii iii.. Ako ne želiš propustiti “Ljeto na pjatu”, pretplati se na newsletter. Puštam kućicu!

Siii juuu! ❤