gusti sok od mrkve za imunitet.

Došlo je ono doba godine kada je vani hladno, hladno, a mi smo unutra gdje je toplo, toplo. I na tom toplom, toplom uživamo u slanom i slatkom. Bez obzira što je došao dio godine kada se gozbimo ipak bi u svemu trebali uživati u nekim granicama (to nutricionist iz mene govori!).

S obzirom na doba godine, česte su male bezazlene prehlade koje ponekad mogu izluditi čovjeka jer nikad nema dovoljno papirnatih pa ne škodi svako toliko malo potaknuti naš imunološki sustav da se bori. A što je bolje za imunitet nego jedan sok prepun namirnica koje potiču naše tijelo na rad? Ono.. po moderno, jedan „imunobooster“!

Gusti Sok Od Mrkve

Često si znam raditi ovako neke sokove po ljeti kada sam žedna, treba mi nešto osvježavajuće, a smoothie mi je ipak nešto malo too much. Ispada da je ovo sok za cijelu godinu!

Zašto?

Super je za imunitet!
Super je hidratizirajući!
Upakiran s puunoo vitamina i fitonutrijenata!
I sam rekla da je odličnog okusa??

Gusti Sok Od Mrkve

Ako vas to nije dovoljno uvjerilo, da pogledamo pobliže što sok skriva..

Đumbir / odličan u borbi protiv žgaravice, prirodno grije organizam jer je pikantan, potiče imunološki sustav na rad i veliki je borac protiv upala

Kurkuma / zbog prisutnosti kurkumina (glavni igrač) ona isplovljava protuupalne, antioksidacijske, antibakterijske i antiproliferativne učinke! Čovječe!

Limun / agrum bogat vitaminom C koji se u našem organizmu bori protiv slobodnih radikala

Jabuka / booogata vlaknima odličnima za naš probavni sustav; poznata ona „jedna jabuka na dan, tjera doktora van?“

Mrkva / bogata beta-karotenom (prekursorom vitamina A) koji pazi na naše oči

Treba li vas još nagovarati??

E pa ja sam odlučila sama napraviti sok od mrkve jer ga volim. Doduše, nemam sokovnik, ali snašla sam se (samo zidove sada moram okrečiti doma… sitnica!). =)) Potreban vam je samo blender i gaza. I mrkve, naravno!

Gusti Sok Od MrkveS obzirom da je sve tu cijeđeno, iz svih namirnica su više manje uklonjena vlakna jer se ona nalaze u pulpi. Pa sam odlučila u sok dodati jednu cijelu jabuku (ili krušku ako vam je draže) pa s time unesete i lijepu količinu vlakna. I na taj način su vaše dnevne potrebe za voćem zadovoljene.

Ajmo na sokić! Happy happy!

GUSTI SOK OD MRKVE ZA IMUNITET

(1 šalica = 250 mL)

2 srednje (250 g) mrkve

1 šalica vode

1 jabuka (ili kruška)

sok od jedne naranče

sok od pola limuna

1 žličica kurkume

komadić đumbira (ili malo više?)

1 žlica chia sjemenki

  1. Naribajte mrkve na veći ribež i stavite ih u blender s šalicom vode. Blendajte na velikoj brzini dok ne dobijete homogenu kašu (vrijeme ovisi o jačini blendera, ali računajte 1-2 min).
  2. Komad gaze presavite na pola preko zdjele te izlijte smjesu s mrkvom preko gaze. Uhvatite gazu za rubove, spojite ih, zavrnite te skroz iscjedite sok. Pulpu sačuvajte jer ju možete koristiti za smoothije ili neke energetske kuglice od mrkve.
  3. Ogulite jabuku i narežite ju na kockice te ju ubacite u blender sa sokom od mrkve, sokom od naranče i limuna, kurkumom, đumbirom i chia sjemenkama. Blendajte na velikoj brzini dok ne dobijete glatku tekućinu bez komadića.
  4. Okus možete prilagoditi na način da dodate više đumbira, limuna ili drugih sastojaka po vašim guštima.
  5. Podjelite sok u dvije čaše i uživajte s najdražima!

Gusti Sok Od Mrkve

Čitamo se moji! =)